Badrumsrenovering i Stockholm och på Gotland

Har du renoverat ditt badrum i din permanentbostad i Stockholm? Då vill du kanske att samma firma ska renovera badrummet i ditt sommarhus på Gotland. Men det är alltid bättre att välja en lokal hantverkare.

Lokala hantverkare är alltid bäst. Det innebär att ett företag som är baserat i Stockholm är bäst lämpat för att utföra en badrumsrenovering i Stockholm, och ett företag på Gotland är bäst lämpat för att renovera ett badrum på ön. Det finns många kompetenta byggföretag här på Gotland, bl.a. de följande tre: 

  • Karlström Golv & Platt i Visby
  • J3 Bygg AB i Lärbro
  • Gotlandsbyggen AB i Hemse

Oavsett var på Gotland du har ditt hus kan du hitta en kompetent firma på inte alltför långt avstånd. 

Badrumsrenovering Stockholm

Inspektera badrummet noga

Har du köpt en ny bostad: ett radhus, en villa, en bostadsrätt eller ett fritidshus? Gjorde du en besiktning av badrummet innan du slog till? Om inte, kan du inte förvänta dig att säljaren ska stå för renovering, om detta skulle visa sig vara nödvändigt med hänsyn till badrummets skick. Detta är resultatet av en dom i Högsta domstolen, som Expressen skriver om.

En man köpte en lägenhet på Östermalm för 7,5 miljoner kronor, i befintligt skick, med ett badrum som hade renoverats sex år tidigare. Efter köpet gjorde två företag besiktningar av badrummet, och fann då att det fanns brister. Badrummet renoverades igen, för 205 000 kronor. Det är mycket pengar för de flesta, men ändå endast tre procent av bostadens pris. 

Köparen försökte kräva säljaren på kostnaden för renoveringen av badrummet, då han ansåg att lägenheten varit i “väsentligt sämre skick” än det funnits anledning att förutsätta. Säljaren motsatte sig dock köparens krav, och påtalade att bristerna – bl.a. saknades heltäckande tätskikt – borde ha upptäckts vid en kontroll. Tingsrätten dömde till säljarens fördel, hovrätten till köparens. Nu har Högsta domstolen sagt sitt, och dömt till säljarens fördel. Köparen får ingen ersättning för sin badrumsrenovering, och ska dessutom betala rättegångskostnaderna.