Elektriker Stockholm

Elektriker i Stockholm

Letar du efter någon elektriker, men ännu inte hittat någon som du vet är bra? Det är du inte ensam om. I en undersökning som Svenska Elektrikerförbundet nyligen har gjort, fann de att cirka 40 % av blivande kunder inte vet hur de ska hitta en kompetent elektriker i Stockholm

Den goda nyheten är att vi vet hur du ska göra! Vi visar dig vart du kan vända dig om du behöver hjälp med elproblem eller bara vill att någon ska ge dig en offert på vad det kan kosta att åtgärda de problem som du har med elen i ditt hus.

Vad elektriker i Stockholm tar i pris

De allra flesta elektriker tar ut olika mycket för sina tjänster. För att hjälpa dig att få en uppfattning om hur mycket det kan kosta dig så har vi listat några exempel priser nedan:

– Elektriker som installerar ledningar och elektriska apparater – 130 kronor per timme.

– Omkoppling av ditt hus – från cirka 300 kronor per timme.

– Elrenovering, dvs dra om alla elledningar och ersätta dem med nya – från cirka 500 kronor per timme.

Priset varier ju förstås beroende på hur omfattande arbetet med elen är i ditt hus. För att inte få obehagliga överraskningar bör du fråga om offert av en elektriker i Stockholm och då specifikt fråga efter vad de tar för timpris och om hur många timmar arbetet kan ta innan du beställer arbetet av någon elektriker där du bor.

Anlita bäst elektriker där du bor

För det första är det viktigt att inte själv agera som din egen elektriker utan att anlita den mest kompetenta elektriker som du kan finna i närheten av din bostad. För detta finns det olika sajter på nätet som du kan använda dig av om du söker efter elektriker som är bäst där du bor.

  1. För det första kan du använda sökmotorer som Google och Bing. 
  2. För det andra finns det en del sajter där yrkesverksamma inom elbranschen har listats. 
  3. För det tredje är ett bra alternativ att gå till sociala medier som Facebook eller Twitter som annonserar om sina tjänster för kunder som letar efter en lokal elektriker.

Att tänka på när du letar

Alla elektriker i Stockholm måste vara utbildade för att få arbeta med el. Detta är inte bara för att garantera säkerheten i ditt hem, utan också för att det kan vara mycket farligt för dig och andra i din familj. Om du letar efter en elektriker i Stockholm som kommer att ge ett rättvist pris, fråga då någon som redan har arbetat med honom eller henne tidigare:

  1. Fråga grannar och bekanta om de har anlitat en elektriker i Stockholm som de anser är bra.
  2. Du kan går in på sajter som till exempel reco.se, proffs.se eller hitta.se och leta efter elektriker nära dig och som har de bästa omdömena. Sedan är det bara att hoppas att även du blir nöjd med elektrikerns arbete.
  3. Du kan även leta direkt via en sökmotor som du anser har de bästa och mest omfattande listorna på elektriker i Stockholm eller elektriker på Södermalm eller elektriker i Vasastan eller elektriker på Kungsholmen som du kan anlita.
  4. Titta efter om elektrikern som du funderar på att anlita, har certifikat, branschvana och tillhör någon branschorganisation.

Om du går igenom alla dessa olika steg innan du anlitar en elektriker i Stockholm, så ser du till att inte få några obehagliga överraskningar när du anlitar en elektriker på Södermalm, Kungsholmen, Vasastan eller någon förort till Stockholm.

Lycka till och glöm inte att själv bidra med ett omdöme om elektrikern som du anlitar!