Nya kvarteret Bläckfisken i Visby

Det byggs en massa nya bostäder i Visby! Det nya kvarteret Bläckfisken kommer att ha moderna boenden av olika storlek. Wisab bygg AB ska bygga det nya bostadsområdet i Visby längsmed Lummelundsväg. Där fanns det tidigare en bensinmack men denna började man riva redan under 2018.

Dessutom fanns Motorcentralen tidigare på platsen där man nu bygger Visbys nya kvarter Bläckfisken. Arbetet med att göra marken redo för de nya bostäderna har varit igång ett bra tag och är rätt så omfattande.

Moderna hus med inspiration från Europa

I det nya området Bläckfisken kommer man bland annat att bygga moderna stadsradhus i tre våningar. Det kommer att bli elva stycken. Det här är radhus som ser ut som hus som finns i Holland och England. Placeringen blir alldeles vid rackethallen och radhusen kommer att vara av stort intresse för barnfamiljer.

Kvarteret Bläckfisken i Visby

Mer än radhus för familjer

Men det är inte bara barnfamiljer som kommer att kunna njuta av det fina läget längs Lummelundsväg. Det planeras också flerbostadshus på fem våningar. Totalt sett kommer det att bli 66 lägenheter. Det blir tvåor och fyror.

Flerbostadshusen kommer att ha större lägenheter längst upp. De får terrasser med tre väderstreck och fin utsikt. Längre norrut kommer det också att byggas 36 småhemslägenheter. Dessa fördelas på tre olika hus. Varje hus kommer att ha tre våningar.

Nya bostadsområdet Bläckfisken i Visby kommer att erbjuda varierat boende som kan passa familjer, unga såväl som pensionärer. Läget är attraktivt och nybyggnationen kommer att vara modern och erbjuda viktiga egenskaper för ett bekvämt boende på Gotland.